رتبه اول آثار سیما برون مرزی : فناوری نانو در محیط زیست(سمانه کچویی)

فناوری نانو در محیط زیست

سمانه کچویی

شبکه هیسپان تی وی

خلاصه اثر : داشتن آسمان آبی، زمین سبز و آب گوارا یکی از اصلی ترین نگرانی های بشر امروز و یکی از اولویت های کلان شهرهاست. از انقلابی صحبت میشود که بتواند این وضعیت را کنترل کند، انقلابی که فناوری نانو با کاربردهای متنوعی که دارد با خود آورده است، از زیست شناسی مولکولی گرفته تا محیط زیست.
استفاده از فناوری نانو در محیط زیست میتواند در کاهش آلودگی های زیست محیطی موثر واقع بشود و هزینه های مربوط به آن را کاهش دهد به همین دلیل دانشمندان در تلاش هستند تا این فناوری را در عرصه های مختلف به کار بگیرند و به داشتن دنیایی پاک تر کمک کنند.
برای شناخت فعالیت دانشمندان ایرانی در این زمینه از شهر تبریز در استان آذربایجان شرقی مسافتی حدود 140 کیلومتر طی کردیم تا به تصفیه خانه ای برسیم که حاصل تحقیقات آنها است.
دکتر خرم و دکتر حمیدی اساتید دانشگاه تبریز هستند. آنها موفق شدند تحقیق خود را در زمینه تصفیه پسماندهای صنعتی به روش کاویتاسیون پلاسمایی تجاری سازی کنند. این تصفیه خانه قابلیت حذف فلزات سنگین و میکروارگانیسم ها با ظرفیت 10 لیتر بر ثانیه دارد.
سلامتی و رفاه انسان به طور مستقیم با وضعیت محیط زیست در ارتباط است، در حال حاضر دنیا با چالش های متعددی در این زمینه مواجه است، به عنوان مثال فراخوان های بین المللی برای توقف ورود 8 میلیون تن زباله های پلاستیکی به اقیانوس ها دردنیا منتشر شده است.
به سراغ کارخانه ای رفتیم که با شعار “زندگی سبز” محصولاتی تولید می کند که دوستدار محیط زیست هستند. این کارخانه در منطقه آزاد ارس در شمال غرب ایران در منطقه مرزی با ارمنستان، آذربایجان و نخجوان قرار دارد. کیسه های پلاستیکی که تولید می کنند خاصیت آنتی باکتریال دارند، مانع از انتشار بوهای نامطبوع میشوند و از مقاومت بالا و پایداری حرارتی برخوردار هستند.
ایران رتبه چهارم را در زمینه فناوری‌ نانو دارد و رشد سریعی در تجاری سازی این فناوری ثبت کرده است، همین امر باعث افزایش سرمایه گذاری سبز شده که به داشتن آینده سالم، با افراد سالم و جایگزین کردن مدل توسعه “اکنون رشد کن، بعداً تمیز کن” با مدل “بدون زباله” منجر شده، که به دنبال تاثیر کمتری در تغییرات آب و هوایی، کمبود آب و از بین رفتن اکوسیستم است.

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *